Nieuwbouw stucen, stap voor stap uitgelicht.
Traditioneel stucwerk
Plaatsen hoekprofielen
Wanneer uw woning een prefab-woning is waarbij de buitenwanden van prefab-beton zijn is het nodig dat wij de hoekprofielen plaatsen. Deze plaatsen we op de uitwendige hoeken van de buitenwanden. De hoekprofielen zorgen voor een strakke afwerking en extra stevigheid in de hoek.
Traditioneel stucwerk
Voorlijmen
Voordat we kunnen stukadoren moet de ondergrond voorgelijmd worden om de juiste garanties te bieden wat betreft de hechting van het stucwerk. Voor de ene ondergrond, zoals een plafond met spackspuitwerk, wordt een andere voorlijm gebruikt dan bijvoorbeeld een wand van metselwerk.
Traditioneel stucwerk
Ingazen
Om het hoogteverschil in de plafondplaten op te vangen wordt er Gitex-gaas van 30 centimeter breed gebruikt. Hiermee kan scheurvorming niet volledig voorkomen worden, maar de kans op scheuren wordt hierdoor wel kleiner.
Traditioneel stucwerk
Smeren
Het traditioneel stukadoren is een beeld wat bijna iedereen zich wel voor kan stellen, er wordt gips met de hand aangebracht op een muur of een plafond. Bij een nieuwbouwwoning is, wanneer de wanden behangklaar worden opgeleverd, traditioneel stucwerk enkel nodig voor de plafonds of bij stucwerk op maat zoals een keukenkoof, cinewall of gashaard.
Een belangrijk klusje voor wij kunnen starten met werkzaamheden is natuurlijk het afplakken van zaken die niet mee gespoten moeten worden met het dunpleisteren.
Wij plakken alle ramen, raamkozijnen, deurkozijnen, stroompunten en betimmering voor u af.
Dunpleister
Messen en spuiten
Dunpleisterwerk wordt machinaal gespoten op de wand, maar dit betekent niet dat het helemaal klaar is wanneer het gespoten is. Het pleisterwerk wordt nog met de hand geëgaliseerd, dit wordt messen genoemd.
Na het messen is de wand nog niet zo glad als de bedoeling is. De oneffenheden zijn wel opgevuld, maar er zullen nog aanzetten te zien zijn. Hetgeen wat de wand echt helemaal glad maakt is het machinaal opschuren van het dunpleisterwerk.
Latexspuiten
Opruimen en stofvrij
Het is belangrijk dat alles goed stofvrij gemaakt is voordat we gaan latexspuiten. Dit doen we na het schuren van het dunpleister, ook controleren we hierbij nogmaals al het afplakwerk en herstellen we dit waar nodig.
Latexspuiten
Eerste laag verf
Wanneer wij latexspuiten zullen we altijd twee lagen latex aanbrengen. De eerste laag is om de eerste zuiging van het pleisterwerk op te vangen, zodat we voor een optimale dekking kunnen zorgen. Ook doen we dit om eventuele oneffenheden die tevoorschijn komen na het latexspuiten meteen op te kunnen lossen en onzichtbaar te herstellen voor de tweede laag.
Wanneer de eerste laag latex is gespoten, kunnen er nog oneffenheden tevoorschijn komen. Voordat de tweede laag latex wordt gespoten worden de wanden onder het licht van een bouwlamp gecontroleerd. Puntjes die dan tevoorschijn komen kunnen dan direct nog met de hand bijgewerkt worden zodat we een perfecte ondergrond hebben om de tweede en laatste laag op aan te brengen.
Wanneer u voor latexspuitwerk in uw woning kiest zullen we de hoeken van het plafond naar de wand, en de hoeken waar twee wanden op elkaar aansluiten kitten. Dit doen we om een zeer strak eindresultaat te kunnen behalen.
Latexspuiten
Tweede laag verf
Wanneer de ondergrond in de juiste staat is gebracht, is het tijd om de tweede en laatste laag latex te spuiten. De latex kan in wit gespoten worden of in een kleur naar keuze. De latex is zeer snel droog, wat betekent dat u ook snel na de oplevering weer verder kan met aansluitende werkzaamheden.
Vaak is er bij een nieuwbouwwoning alleen nog een cementdekvloer aanwezig, het afplakken van de vloer is dan niet nodig. Wij zorgen dat de woning bezemschoon wordt opgeleverd, wat niet alleen betekent dat we de vloer vegen, maar waarbij we er ook voor zorgen dat reststukken van het dunpleisteren of stukadoren van de vloer af worden gestoken.